۱۳۹۳ آذر ۲, یکشنبه

نان تافتون


طرز تهیه نان تافتون
مواد لازم 
آرد 1/5تا1کیلو 
اب در صورت تمایل شیر 1لیتر
-روغن 1/2لیوان
-پودر خمیر مایه1 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر 1ق مرباخوری-
زیره - نمک -کنجد(به مقدرا دلخواه)

ابتداخمیر مایه رو با 3قاشق غذاخوری آب ولرم حل میکنیم بعد آرد 1لیوان و زیره +نمک+ روغن+بیکینگ پودر و کنجد و رو باهم مخلوط ویک کم شیر اضافه ومخلوط کنید ورز دهید بعد دوباره ارد اضافه بعد شیر .به همین ترتیب شیر وارد اضافه میکنیم (بعضی ها هم یک دفعه شیر وارد میریزن اما من این روش رو از مادرشوهرم یاد گرفتم)شیر و ارد باید انقدر باشه که یک خمیر یک دست ونه شل ونه سفت طوری که به دست نچسبه (عکسشو براتون میزارم)
حالا خوب ورز دهید تمام خمیر به ورز ان بستگی داره من مراحل ورز خمیر روبراتون میزارم.
سپس درب ظرف رو با پلاستیک بپوشانید ویک پارچه ضخیم رو ان پهن کنید تا خمیر ور بیاد مدت زمان که خمیر من اماده شد1ساعت بود و زمان متغیره حتی ممکنه 2 ساعت طول بکشه نگران نباشید. وقتی به خمیر دست میزنیدخمیر نرم وپف کرده ای دارید که انگشتان رو روش فشار بدهید سریع رد ان بالا میاد در کل حجم خمیر باید تقریبا دو برابر شده باشه(طبق عکس بالا )
به اندازه یک پرتغال متوسط یه تکه برمیدرایم و چونه میکنیم(روی یک سینی که روش کمی اردپاشیدم) وقتی تمام خمیر رو چونه کردین چند دقیقه منتظربمونیدخمیر خودش رو بگیره حالا چونه ها رو بادست کمی فشار دهید وحالت یه نون کوچک گرد دربیاد نباید خیلی نازک یا کلفت باشه حالا توی سینی فر بچینید 
(فر یک ربع قبل باید روشن کنید )بعد طبقه وسط با 180درجه سانتی گراد حدود30 اماده میشه اما برای اطمینان از
پخت یک چنگال داخل ان فرو کنید
اگه نچسبید پخته نوش جان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر